Rutte: ik ga niet voor populairiteit

Als PVV-leider Geert Wilders premier zou zijn, dan zou hij ongetwijfeld populair zijn. Maar bij de algemene beschouwingen in 2020 zou Nederland er dramatisch voorstaan. Dat zei minister-president Mark Rutte (VVD) donderdag tegen Wilders tijdens de algemene beschouwingen.

Wilders verweet Rutte dat hij ‘niet op deze wereld leeft’ en dat hij geen meerderheid meer vertegenwoordigt. Coalitiepartijen VVD en PvdA staan in de peilingen samen op ongeveer veertig zetels. “Hij negeert zijn eigen kiezers”, beet Wilders Rutte toe.


 Rutte zei dat hij niet verrast is door de lage populariteit voor het kabinet. “Als Nederland door een grote crisis gaat dan is het aan ons, als leiders van volkspartijen, om de noodzakelijke maatregelen te nemen”, zei Rutte. “Intussen loopt de werkloosheid op en verslechtert de koopkracht. Dan is het niet verrassend als mensen zeggen: ik merk nog niets van de maatregelen van het kabinet.”

Volgens Wilders merken Nederlanders juist iedere dag de gevolgen van het kabinetsbeleid. Hij wees op de snel oplopende werkloosheid. “Mensen vinden het beleid van de PVV juist heel goed.” Volgens Rutte gaat Wilders slechts voor de populariteitsprijs, terwijl hij en PvdA-leider Diederik Samsom het land vooruit willen helpen.

 

2013-09-26 11:28