Koning gaat op munt met al zijn voorgangers

Koning Willem-Alexander komt samen zijn zes voorgangers op een speciale munt van twee euro. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Munt dinsdag bekendgemaakt. De munt wordt geslagen in het kader van het tweehonderdjarig bestaan van het koninkrijk.

Op het betaalmiddel staat een lint in de vorm van het profiel van de koning en, steeds kleiner, dat van zijn voorgangers.


Het is de eerste bijzondere 2 euromunt van koning Willem-Alexander.

Er komt ook een historische muntset met onder meer vijf originele zilveren munten van de vorsten Willem II, Willem III, Wilhelmina, Juliana en Beatrix. De munten zijn te bestellen via de webwinkel van de Koninklijke Nederlandse Munt.

De jubileummunt is niet de eerste munt waarop koning Willem-Alexander staat afgebeeld. Eerder dit jaar verscheen al een 2 euromunt ter gelegenheid van de troonswisseling en eind april werd een koningstientje geslagen. 

Wanneer de reguliere munten met de koning worden geslagen, is nog niet bekend. De munt moet begin volgend jaar in roulatie komen. 


2013-10-08 12:54