PVV’er Graus krijgt circusprijs

 

PVV-Kamerlid Dion Graus ontvangt zaterdag de Gouden Chapiteau Sleutel, een prijs van de Nederlandse circusbranche. Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) bekendgemaakt.

Graus krijgt de onderscheiding ‘voor zijn verdiensten voor het Nederlandse circus en voor zijn activiteiten voor dieren’. Eerdere winnaars zijn onder anderen producent en roddeljournalist Henk van der Meyden en het gemeentebestuur van Oss.

Voorzitter Adri Lammers van de VNCO zegt dat Graus de circusbranche de weg heeft gewezen in politiek Den Haag. Graus heeft onder meer contact gelegd tussen de VNCO en staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA). “Dankzij Graus praten wij nu mee over regelgeving rondom bijvoorbeeld dierenwelzijn. Voorheen kregen we alleen de uitkomsten te horen. Daarvoor zijn wij hem zeer erkentelijk”, zegt Lammers.

Graus ontvangt de prijs zaterdag in Uden, uit handen van onder anderen Lenie ’t Hart van de Zeehondencrèche.

11 januari 2012, 10:56
©NOVUM