Categories Nieuws Artikelen

Sociaal netwerk Hyves wordt spelletjesportaal

Het sociale netwerk Hyves bestaat vanaf 2 december niet meer. De website gaat zich volledig toeleggen op online spelletjes. “De traditionele functie die Hyves had als sociaal netwerk is sterk afgenomen”, zo laat eigenaar Telegraaf Media Groep (TMG) donderdag weten. Volgens TMG is dat reden genoeg om over te stappen op online games.

Op zijn hoogtepunt in 2010 telde het sociale netwerk nog 10,3 miljoen accounts.


Inmiddels zou dat nog slechts een miljoen zijn. De functie als het belangrijkste sociale netwerk in Nederland is inmiddels overgenomen door Facebook.

Hyves beschikt al sinds 2009 over een eigen gamespagina. Die werd begin dit jaar verbouwd. Hyves Games trekt volgens TMG per maand 540 duizend unieke bezoekers.

Gebruikers kunnen van 15 tot 29 november via Hyves een aanvraag indienen om al hun foto’s en berichten te kunnen downloaden. Zij krijgen per mail bericht wanneer hun content te downloaden is.

TMG kocht Hyves drie jaar geleden voor 43,7 miljoen euro. Dat bleek een miskoop. Vorig jaar schreef het Amsterdamse mediaconcern 37 miljoen euro af op Hyves. Het mediabedrijf heeft verschillende pogingen ondernomen om toch nog iets van het sociale netwerk te maken. De overgang naar spelletjesportaal noemt TMG ‘de meest recente stap in de voortdurende evolutie van Hyves’.

 

2013-10-31 11:37