Telecombedrijven blij met hackers

Nederlandse telecombedrijven staan positief tegenover een verdere samenwerking met goedwillende hackers. KPN, T-Mobile, Tele2, UPC, Vodafone en Ziggo hebben een gedragscode van branchevereniging ICT Nederland ondertekend om de samenwerking kracht bij te zetten. Dat maakte de branchevereniging dinsdag bekend.


Wanneer de goedwillende hackers een beveiligingslek tegenkomen op bijvoorbeeld een website kunnen zij dit aangeven via een meldpunt. In de gedragscode van de branchevereniging staat onder meer beschreven hoe telecomaanbieders dit meldpunt moeten inrichten. Zo moet het bedrijf ervoor zorgen dat de hacker anoniem een tip kan achterlaten. Bovendien mogen ze niet aangeklaagd worden.

De telecombedrijven zijn positief over het eerste jaar waarin zijn zich open opstelden voor de input van hackers. In een jaar tijd hebben de computerkrakers zo’n 380 keer beveiligingsfouten gemeld, waarvan er 75 daadwerkelijk hebben bijgedragen aan het verhelpen van beveiligingsproblemen. Volgens de branchevereniging kunnen de telecomsector en hackers juist van elkaar leren.

 

2013-11-05 12:10