VVD zwijgt over uitgeprocedeerde Dennis

Tweede Kamerlid Malik Azmani (VVD) wil de kwestie rond de uitgeprocedeerde 8-jarige Dennis niet bespreken. “Ik vind het ongepast om het in het parlement over individuele zaken te hebben”, zei Azmani woensdag tijdens het debat over de begroting van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en diens staatssecretaris Fred Teeven (VVD).


De VVD’er wilde evenmin praten over de driehonderd andere kinderen die in dezelfde situatie zitten als Dennis. Hij wees erop dat veel van deze zaken nog in de procedure zitten. Dat wil hij eerst afwachten. Bovendien liet hij weten geen behoefte te hebben om het debat over het kinderpardon ‘opnieuw te voeren’.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Kinderombudsman Marc Dullaert vroegen woensdag aandacht voor de kwestie. Zij vinden dat Dennis en de driehonderd andere kinderen alsnog asiel moeten krijgen. Hoe Teeven nu met hen omgaat, is in strijd met de ‘geest van het kinderpardon’.

Dennis moet het land verlaten omdat hij niet voldoet aan de voorwaarde dat hij altijd onder rijkstoezicht heeft gestaan. Hij stond wel onder toezicht van de gemeente. De Kinderombudsman en VNG hekelen dit onderscheid: het belangrijkste is dat deze kinderen altijd onder het toezicht van de overheid is geweest, en dat is het geval.

 

2013-11-20 13:07