Categories Nieuws Artikelen

VVD-Kamerlid Huizing stapt op om drankrijden

VVD-Kamerlid Matthijs Huizing geeft zijn Kamerzetel op omdat hij onlangs is aangehouden voor rijden onder invloed. Dat laat hij zaterdag weten in een aanvulling op zijn verklaring van vrijdag. Daarin liet hij de reden van zijn vertrek nog in het midden.

“Omwille van mijn gezin en directe omgeving heb ik er gisteren voor gekozen de reden van mijn vertrek uit de Kamer niet nader toe te lichten”, schrijft Huizing zaterdag op de website van de VVD. “Gezien de aanhoudende speculaties heb ik besloten dat alsnog te doen.”

De 53-jarige Huizing vindt dat volksvertegenwoordigers ‘van onbesproken gedrag’ moeten zijn. “Ik heb de afgelopen drie jaar mijn werk als lid van de Tweede Kamer met buitengewoon veel plezier en naar eer en geweten gedaan.” De ‘noodzakelijke stap’ valt hem en zijn gezin daarom naar eigen zeggen zwaar.

De bedrijfskundige die eerder directeur was van de Volleybalbond en voor Bols en Unilever werkte, was in de 41-koppige fractie woordvoerder op het gebied van mediabeleid en sport.

De eerstvolgende op de kieslijst van de VVD voor de verkiezingen van 2012 was Hayke Veldman. Veldman is nu fractievoorzitter van de VVD in Nijmegen.

2013-12-07 15:02