Puber vast voor vechtpartij om meisje

De Brabantse politie heeft vrijdag een 16-jarige jongen aangehouden nadat hij in Oosterhout een 14-jarige rivaal op straat had mishandeld. De inzet van hun ruzie was een meisje, meldt de politie.

Wat de 14-jarige precies met het meisje heeft gedaan om de toorn van de 16-jarige over zich af te roepen is niet helemaal duidelijk, maar hij verklaarde in ieder geval dat hij achteraf pas te weten was gekomen dat ze al een vriendje had. Na het met het meisje te hebben aangelegd werd hij enige tijd via sociale media stevig bedreigd door de verdachte.

Toen het slachtoffer vrijdagmiddag met een vriend op de Wilhelminalaan fietste, merkte hij dat hij werd gevolgd door een scooter. Omdat hij problemen verwachtte, vluchtte hij een woonwijk in in de hoop dat eventuele getuigen hem te hulp zouden schieten.

In de Eggestraat werd hij klemgereden en moest hij schoppen en klappen incasseren. Zijn hoop dat omstanders te hulp zouden schieten kwam uit. Getuigen stopten de ruzie, waarop de dader vluchtte.

De 16-jarige werd later op zijn woonadres ingerekend en verhoord. Bij controle van zijn mobiele telefoon bleek dat daar inderdaad bedreigingen mee naar het slachtoffer zijn verstuurd.

2013-12-07 12:54