Koning naar herdenkingsdienst Mandela

Koning Willem-Alexander en minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) wonen dinsdag in Johannesburg de herdenkingsdienst voor de donderdag overleden Nelson Mandela bij. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag bekend.

De koning is van plan woensdag in Pretoria persoonlijk afscheid de nemen van de antiapartheidsstrijder, die ligt opgebaard in het Uniegebouw, de officiële zetel van de Zuid-Afrikaanse regering. Timmermans reist na de herdenkingsdienst weer terug naar Nederland omdat hij verplichtingen in de Tweede Kamer heeft.

Of de koning ook bij de begrafenis van de eerste zwarte president van Zuid-Afrika is, wilde een woordvoerder van de RVD zaterdag niet zeggen. Premier Mark Rutte (VVD) zei vrijdag al dat de koning er mogelijk bij is. Rutte reist mogelijk zelf ook af naar Zuid-Afrika.

2013-12-07 19:44