Wilders: Turkije kan visumvrij reizen vergeten

De PVV van Geert Wilders heeft schriftelijke vragen gesteld over uitspraken van de Turkse minister Egemen Bagis over visumvrij reizen voor Turken.  Dat laat de PVV weten.

De PVV wil  o.a. weten of het inderdaad mogelijk is dat Turken straks visumvrij kunnen reizen binnen Europa. Hij stelt deze vraag n.a.v. de uitspraken van minister Egemen Bagis. Bagis zei onlangs dat hij hoopt dat Turken over 3 jaar visumvrij Europa in kunnen wanneer straks een overeenkomst tussen Turkije en de EU wordt getekend over terugname van illegalen die via Turkije, Europa binnenkomen.

Met Turkije wordt afgesproken dat deze illegalen worden overgedragen aan Turkije zodat niet Europa maar Turkije zorg zal dragen voor hun uitzetting naar hun eigen land. Onderdeel van deze afspraak is dat in ruil voor deze dienst, Europa over drie jaar gaat beoordelen of de visumplicht voor Turken afgeschaft kan worden.  

In zijn vragen aan het kabinet stelt de PVV-fractie dat ‘Nederland niet zit te wachten op een massale toestroom van Turken’ en wil weten of het kabinet deze mening met de PVV deelt. De PVV dringt er verder op aan  dat Brussel, Turkije duidelijk moet maken ‘dat Turkije visumvrij reizen op haar buik kan schrijven en dat alle onderhandelingen met Turkije per direct moeten worden afgebroken.’

© Demet TV

Lees ook: Nee, niet visumvrij reizen voor Turken