Grote steden eisen maatregelen tegen snorscooters

De vier grote steden in Nederland willen een einde maken aan het gevaar van opgevoerde snorscooters. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben in een brief aan minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) gevraagd een helm te verplichten. Ook willen ze dat snelheidsovertreders harder kunnen worden aangepakt.

Volgens de vier gemeenten zijn snorscooters ‘snelheidsmaniakken’ en rijdt 77 procent van de bestuurders harder dan de toegestane 25 kilometer per uur. In Amsterdam was dit jaar de helft van de verkeersdoden een scooterbestuurder. Daarbij blijft het aantal snorscooters in toenemen. In Amsterdam groeide het aantal van negenduizend in 2007 uit naar 25 duizend in 2012.

De vier gemeenten vragen de regering ook om het mogelijk te maken het kentekenbewijs van snelheidsduivels te kunnen afpakken op basis van snelheidsmeting. Met de hardere aanpak van snorscooterrijders hopen de vier gemeenten de overlast in het verkeer te kunnen beperken.

2013-12-09 12:06