Rutte en Netanyahu voeren extra gesprek

Premier Mark Rutte (VVD) heeft maandag in Jeruzalem een extra gesprek gehad met zijn Israëlische ambtsgenoot Benjamin Netanyahu. Dat bevestigt Ruttes woordvoerder maandagmiddag.

Het overleg vond plaats op verzoek van Netanyahu. Over de inhoud van het lunchgesprek worden geen mededelingen gedaan, al wil de woordvoerder wel kwijt dat het niets te maken had met de incidenten tijdens het driedaagse bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden.

Zo zegde minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) een bezoek aan de oude stad van Hebron af, omdat hij geen bewaking wilde van gewapende Israëlische militairen. Ook was er gesteggel over een containerscanner die de handel tussen de Gazastrook en de Westoever zou moeten vergemakkelijken. Rutte zou die officieel in gebruik nemen, maar dat ging niet door.

2013-12-09 14:27