Tien jaar cel voor doodschieten Haagse Rinus

Raymond K. heeft tien jaar gevangenisstraf gekregen voor het neerschieten van Haagse Rinus. Twee andere verdachten in de zaak werden veroordeeld tot vijftien en zes maanden cel. Zij werden veroordeeld voor het wegwerken van sporen van de misdaad.

De strafmaat komt overeen met de eis van justitie. De 36-jarige Rini van Setten, beter bekend als Haagse Rinus, werd 8 februari dood gevonden. De drie verdachten in de zaak zijn lid van motorclub Satudarah.

K. verklaarde het slachtoffer op zijn hoofd te hebben geslagen met een pistool, dat vervolgens afging. Het OM acht die verklaring ongeloofwaardig. Daarbij bestaat bij het slaan met een pistool altijd een kans dat het vuurwapen afgaat.

De rechtbank oordeelt dat het niet anders kan dan dat K. vanaf een afstand op het slachtoffer heeft geschoten. Omdat er geen aanwijzingen zijn dat de twee andere betrokkenen een rol hadden bij de moord, zijn ze alleen veroordeeld voor het wegmaken van het lijk.

De drie wikkelden het lichaam van Rinus in plastic en lakens en probeerden het daarna te dumpen in de Lek. Toen dat niet lukte, hebben ze het lichaam achtergelaten en zijn ze weggegaan.