OM wil geen straf voor agent die Rishi doodschoot

De agent die vorig jaar de 17-jarige Rishi neerschoot in Den Haag moet geen straf krijgen. Dat vindt het Openbaar Ministerie, dat maandag bij de rechtbank in Den Haag ontslag van rechtsvervolging eiste. Dat meldt Omroep West.

Het Openbaar Ministerie voegde eerder op verzoek van de nabestaanden van Rishi nog moord aan de tenlastelegging toe, maar vraagt daar vrijspraak voor. De officier van justitie acht voorbedachten rade niet bewezen en gaat uit van doodslag.

De nabestaanden van Rishi eisten een verzwaring van de aanklacht, omdat ze bang waren dat de strafeis te licht zou uitpakken. Het OM besloot daarop moord alsnog aan de tenlastelegging toe te voegen zodat de rechter daarnaar zou kunnen kijken.

De agent schoot Rishi Chandrikasing op 24 november in de hals op station Hollands Spoor, nadat NS-personeel waarschuwde dat hij een vuurwapen bij zich zou hebben. Later bleek dat hij geen wapen op zak had. De agent zegt te hebben gericht op het been van de jongen. Het slachtoffer overleed kort na het schot in een ziekenhuis.

De rechtbank in Den Haag had extra veiligheidsmaatregelen genomen voor de zitting, omdat de agent wordt bedreigd. Publiek kon de zaak volgen via een videoverbinding.

2013-12-09 15:57