Bekende ouders trappen voorleescampagne af

Kim van Kooten, prinses Laurentien, René Froger en andere bekende Nederlanders hebben woensdag het startschot gegeven voor de Nationale Voorleesdagen. Ze lazen voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt dat op allerlei basisscholen en kinderdagverblijven werd gehouden.

Het ontbijt betekende ook de aftrap van de verkiezing van de beste voorlezer van Nederland. Iedereen kan meedingen door een voorleesfilmpje online te zetten op de site van de verkiezing, mamagezocht.nu. Mensen kunnen tot 28 januari, tevens het einde van de leesactie, op de beste voorlezer stemmen.

De negende editie van de voorleesdagen staat in het teken van het prentenboek Mama Kwijt van Chris Haughton. Ongeveer zeventig procent van de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en laagste groepen van basisscholen doet mee aan de voorleescampagne, schat de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

18 januari 2012, 11:40
©novum