Wilders nog steeds achter kritiek op Beatrix

Geert Wilders staat nog altijd achter de kritiek die hij uitte op koningin Beatrix nadat die getooid met een sluier een moskee bezocht tijdens een staatsbezoek. De NOS meldt woensdag dat Wilders binnenskamers zijn kritiek ‘onhandig’ heeft genoemd, maar de PVV-leider weerspreekt dat.

De tweet van Wilders zou intern bij de PVV-fractie in de Tweede Kamer tot kritische vragen hebben geleid. Ook dat ontkent Wilders tegenover persbureau Novum. Het bericht van de NOS is volgens hem ‘stemmingmakerij’.

De koningin droeg vorige week bij bezoeken aan moskeeën in Abu Dhabi en Oman een sluier. Wilders sprak in een reactie op Twitter van een ‘wanvertoning’. De hoofddoek is volgens hem een symbool van vrouwenonderdrukking.

Beatrix reageerde zelf bij het tweede moskeebezoek op de kritiek van Wilders. Volgens het staatshoofd is het onzin dat een hoofddoek een symbool van vrouwenonderdrukking is.

18 januari 2012, 14:53
©novum