Categories Nieuws Artikelen

KLM-toestel beschadigd bij botsing Schiphol

Op Schiphol is vrijdagochtend een toestel van US Airways tegen een Boeing 737 van KLM gebotst. Het toestel van KLM stond bij de gate klaar voor vertrek toen het door het taxiënde Amerikaanse vliegtuig werd geraakt. De Boeing raakte beschadigd aan een van de vleugels. Er vielen geen gewonden.

Het KLM-toestel stond op het punt te vertrekken naar Rome, laat een woordvoerder weten. De passagiers zijn van boord gehaald. KLM gaat hun vlucht omboeken.

Wat er precies is gebeurd wist de zegsvrouw niet. De piloot van het Amerikaanse toestel volgde mogelijk een verkeerde lijn bij het inparkeren voor de gate, waardoor de vleugels van de toestellen elkaar raakten. Over de schade aan het Amerikaanse toestel is nog niets bekend..

2013-12-13 11:42