Categories Nieuws Artikelen

Cees van der Laan nieuwe hoofdredacteur Trouw

Cees van der Laan is de nieuwe hoofdredacteur van Trouw. Dat heeft het dagblad vrijdag bekendgemaakt. De 52-jarige Van der Laan is de opvolger van Willem Schoonen, die in september zijn functie neerlegde.

Van der Laan is al langere tijd in dienst van Trouw. Dertien jaar geleden begon hij op de parlementaire redactie in Den Haag, waarvan hij de laatste drie jaar chef was. Vorig jaar maakte Van der Laan de overstap naar Amsterdam om chef verslaggeverij te worden. Eerder was hij onder meer werkzaam bij het Noordhollands Dagblad en de Geassocieerde Pers Diensten.

Van der Laan wil Trouw ’toekomstbestendig maken voor opeenvolgende generaties lezers’, zo stelt de nieuwe hoofdredacteur in een verklaring. “Om als hoofdredacteur vorm en inhoud te geven aan de toekomst van Trouw is niet alleen bijzonder uitdagend maar ook eervol”, zegt hij.

De 55-jarige Schoonen vond het na zes jaar als hoofdredacteur tijd voor een jongere opvolger.

2013-12-13 16:43