Amsterdam eert Mandela met eigen straat

Amsterdam krijgt een Nelson Mandelaplein of -straat. Dat heeft burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) vrijdag gezegd in het wekelijkse gesprek met AT5. Het eerbetoon moet op een prominente plek in de stad komen.

Het idee om een straat of plein naar de vorige week overleden Mandela te vernoemen was volgens Van der Laan al de hele week te horen op het stadhuis. “Ik hoorde in mijn stafvergadering dat zo’n beetje elk stadsdeel plannen heeft om dat te doen”, aldus de burgemeester.

Van der Laan wil voorkomen dat Mandela straks een fietspad of ‘suffig bruggetje’ krijgt. “De stad moet als stad iets doen dat proportioneel is en dat past bij Mandela. Dat wordt dus geen stadsdeelaffaire. Dit gaan we met zijn allen bespreken.”

Amsterdam bekijkt in de komende weken welke plekken geschikt zijn. “Daar moeten we rustig de tijd voor nemen. En met elkaar bedenken wat doet nou het meeste recht aan zo’n groot man.”

2013-12-13 21:55