‘Hooijmaijers kreeg ruim drie ton wachtgeld’

De wegens corruptie veroordeelde provinciebestuurder van Noord-Holland Ton Hooijmaijers (VVD) heeft sinds zijn aftreden in 2009 al bijna 334 duizend euro wachtgeld ontvangen. Dat schrijft De Telegraaf woensdag na een navraag bij de provincie.

Hooijmaijers werd vorige maand veroordeeld tot drie jaar cel, maar zit nog niet vast omdat hij in hoger beroep kan. Ook deze maand krijgt hij ruim zesduizend euro wachtgeld. Daar is volgens de provincie niets aan te doen omdat de regels nu eenmaal zo zijn. “Als men het anders wil, zal de nationale wetgeving hierover gewijzigd moeten worden. Dat moet in Den Haag gebeuren en niet bij de provincie”, zegt een woordvoerder van Noord-Holland in de krant.

Hooijmaijers beklaagde zich er in de media over weinig geld te hebben en stelde onlangs nog alles aan te grijpen om het hoofd boven water te houden. Justitie legde in 2010 voor 1,8 miljoen euro beslag op de bezittingen van Hooijmaijers.

2013-12-18 08:04