Jaar cel voor corrupte Tilburgse politieman

Een 50-jarige politieman uit Tilburg is woensdag veroordeeld tot een jaar cel voor corruptie en verboden wapenbezit. Hij had aan een kennis informatie uit het politiesysteem doorgespeeld, zodat die een wietkwekerij kon ontmantelen voor de politie een inval deed. Als beloning nam hij een etentje in een restaurant aan.

De politieman vroeg de kennis ook om geld voor de bewezen diensten. In zijn woning werd daarnaast een op een vuurwapen lijkend verboden voorwerp gevonden.

De rechtbank rekent het de politieman zwaar aan dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn functie. “Daarmee heeft hij de opsporing van een strafbaar feit verstoord en een grote inbreuk gemaakt op het vertrouwen in de politie”, aldus de rechters.

Justitie had zes maanden cel geëist, maar de rechtbank in Breda vindt dat te weinig.

2013-12-18 13:25