Aantal overvallen daalt fors

Het aantal overvallen is vorig jaar fors gedaald. In 2011 werden 2272 woningen, bedrijven en instellingen beroofd, precies driehonderd minder dan een jaar eerder. Het aantal arrestaties steeg bovendien met 245, meldt de Raad van Korpschefs donderdag. De cijfers lekten vorige maand al uit in De Telegraaf.

“De krachtsinspanning van politie en de samenwerking met ketenpartners leveren resultaten op”, concludeert de verantwoordelijk korpschef Frans Heeres. “Maar ik ben zeker nog niet tevreden, we moeten blijven investeren en samenwerken, elke overval is er een teveel.” Heeres streeft naar 1900 overvallen in 2014, ruim vijf overvallen per dag.

Het aantal overvallen daalde in bijna alle sectoren. Vooral in de transportsector en de detailhandel werden minder bedrijven beroofd. Het aantal woningovervallen bleef daarentegen bijna gelijk.

In de afgelopen jaren daalt het aantal overvallen weer na een piek in 2009. Toen stond de teller op bijna 2900 overvallen. Politie en justitie zijn zich toen meer op overvallen gaan richten, waarna het aantal in 2010 al daalde naar 2572.

19 januari 2012, 09:46
© Demet TV