Brandweer druk met stormschade

De brandweer heeft dinsdag de handen vol aan de derde storm van het jaar. Tussen 06.00 uur en 08.00 uur moest de brandweer meer dan duizend keer uitrukken. De totale teller van het aantal keer dat de brandweer in actie moest komen voor deze storm staat op 1901. Dat blijkt uit cijfers van de site alarmeringen.nl.

Vooral in Brabant was de brandweer druk. In Eindhoven waaide bijvoorbeeld dakleer en isolatiemateriaal van het dak van een woonblok. In Breda waaide een deel van het dak van een flat. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Bij de vorige storm, op 5 december, rukte de brandweer in 24 uur tijd 4585 keer uit. Dat waren er een stuk minder dan de storm van eind oktober, toen de brandweer ruim tienduizend keer in actie moest komen. Die stormen waren beide zwaarder dan die van dinsdag.

2013-12-24 09:25