’16- en 17-jarige mogen van ouders blijven drinken’

De meeste ouders van 16- en 17-jarigen gaan hun kinderen niet verbieden om alcohol te drinken als de leeftijdsgrens voor alcohol naar 18 jaar gaat. Dat blijkt uit opinieonderzoek van het tv-programma Eenvandaag. De ouders die weleens drank kopen voor hun kind, blijven dat bijna allemaal ook na 1 januari doen.

Driekwart van de volwassenen vindt de verhoging van de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol een goede zaak. Toch zegt 81 procent van de zevenhonderd ondervraagde ouders van 16- en 17-jarigen hun kind het drinken niet te zullen ontzeggen.

Eenvandaag ondervroeg ook de 16- en 17-jarigen zelf. Van hen zegt een kwart van plan te zijn minder te drinken. De meesten denken echter dat ze gewoon evenveel blijven drinken.

2013-12-24 11:47