Islam Democraten maakt kandidatenlijst bekend

De Haagse Islam Democraten heeft zijn voorlopige top 10 van de kandidatenlijst bekendgemaakt. In de top 10 staan 4 Turkse en 2 Marokkaanse namen.
De partij onder leiding van Hasan Küçük heeft op dit moment een zetel in de Haagse gemeenteraad. Islam Democraten noemt zijn kandidatenlijst ‘een mooie afspiegeling van de islamitische gemeenschap in Den Haag.’

Turken en Marokkanen

De partij wist tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2010 meer dan 4 duizend stemmen te trekken; vooral onder Turken en Marokkanen is de partij erg populair. Islam Democraten weet met name veel teleurgestelde kiezers bij de PvdA weg te trekken. Tegelijkertijd heeft de partij te maken met concurrentie van de Haagse Partij voor de Eenheid van de Marokkaanse Abderrazak Khoulani. Ook de onlangs tot de islam bekeerde ex-pvv’er Arnoud van Doorn heeft zich enkele maanden geleden aangesloten bij de Partij van de Eenheid.

De voorlopige top 10 ziet er als volgt uit:

1. Hasan Küçük (m)
2. Adeel Mahmood (m)
3. Tahsin Çetinkaya (m)
4. Ahmed el Hadioui (m)
5. Jasmina Akalei-Winkel (v)
6. Türkan Daştan (v)
7. Kamal Abrazi (m)
8. Ozlem Ozdemir (v)
9. Hossam Eissa (m)
10. Hysni Haxholli (m)