Hardleerse man rijdt twintig jaar zonder rijbewijs

Een 41-jarige man uit Peize die donderdag in Leek werd aangehouden blijkt al twintig jaar zonder rijbewijs rond te rijden. Dat heeft hij althans verklaard tegenover de agenten die hem oppakten. De man gaf ook aan niet van plan te zijn te stoppen met rijden, meldt de politie vrijdag.

Agenten gaven de man donderdagmiddag op de Dijklaan een stopteken. Daarop ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie wist de Drent echter toch aan de kant te zetten.

Onderzoek wees uit dat de 41-jarige automobilist al vaker was aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Daarom moest de man mee naar een politiebureau, waar hij werd opgesloten voor verhoor. Zijn auto is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

20 januari 2012, 12:25
©novum