‘Google blokkeert account anti-islamsticker’

Google heeft het account dat PVV-leider Geert Wilders gebruikte voor het verspreiden van anti-islamstickers geblokkeerd. Dat meldt Geert Wilders vrijdag. Hij noemt de blokkering van het gratis Gmail-account ‘ongelooflijk’. Inmiddels heeft Wilders een nieuw account geopend bij een eigen website.

Voorzitter Mohamed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen had Google gevraagd om handhavend op te treden en verspreiding van het ‘haatzaaiend materiaal’ te voorkomen. Op de sticker staat in het Arabisch de tekst ‘De islam is een leugen, Mohamed een crimineel, de koran is vergif’.

Wilders concludeert op Twitter dat de klacht van Rabbae succes heeft gehad. Donderdag meldde Wilders nog dat hij de afgelopen week duizenden aanvragen heeft ontvangen en dat hij extra stickers heeft laten drukken. Wilders kreeg vorige week donderdag verontwaardigde reacties toen hij de sticker op de deur van zijn kamer in het parlement plakte.

2013-12-27 09:20