Aanhoudingen bij demonstratie tegen politiegeweld

Bij een demonstratie tegen politiegeweld zijn zaterdag in Den Haag enkele demonstranten aangehouden voor geweld tegen politieagenten. Aanleiding voor de demonstratie is de vrijspraak van de agent die vorig jaar de 17-jarige Rishi doodschoot op station Hollands Spoor.

De demonstranten sloegen volgens de politie met stokken in op agenten. De politie vindt het ‘bijzonder’ dat mensen die demonstreren tegen politiegeweld, zelf geweld gebruiken tegen agenten. “Ontoelaatbaar”, twittert de politie.

De demonstratie begon op het Spui, waarna de demonstranten richting station Hollands Spoor liepen. Er deden zo’n vijftig mensen mee. Ze maakten zich boos over ‘racistisch politiegeweld’ en vinden dat de agent die Rishi neerschoot in de cel hoort. Ook eisten ze het vertrek van burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen. 
 

2013-12-28 15:14