Taakstraf voor mishandelende Haagse demonstrant

De 18-jarige demonstrant die zaterdag in Den Haag een agent met een stok sloeg, is maandag veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur. Hij moet de agent ook een schadevergoeding van 150 euro betalen, bepaalde de politierechter in Den Haag maandag. De straf is gelijk aan de eis van justitie.

Aanleiding voor de demonstratie was de vrijspraak van de agent die vorig jaar de 17-jarige Rishi doodschoot op station Hollands Spoor. Aan de demonstratie tegen ‘racistisch politiegeweld’ deden zo’n vijftig mensen mee.

Tegen het eind van de betoging gebruikten enkele demonstranten met sjaals voor hun gezicht geweld tegen de politie. De demonstranten wilden naar Hollands Spoor, maar dat lag buiten de afgesproken route. De 18-jarige sloeg een agent met een vlaggenstok op het hoofd, waarna diens collega’s de demonstrant aanhielden.

De politie hield ook een twee mannen aan voor het beledigen van agenten. Een 22-jarige man kreeg een dagvaarding een man van 25 jaar kreeg een boete van 450 euro van de officier van justitie.

2013-12-30 16:32