Vrouw gecremeerd, kinderen niet bereikbaar

Een 80-jarige bewoonster van een verzorgingshuis in Amsterdam is overleden en gecremeerd zonder dat haar kinderen daarvan wisten. Die ontdekten het pas toen een van hen weer eens bij moeder op bezoek wilde. Dat meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

De vrouw overleed begin december in het Sarphatihuis. Het tehuis probeerde vervolgens herhaaldelijk de nabestaanden te bereiken, maar dat lukte niet. De uitvaart werd een paar dagen uitgesteld, maar uiteindelijk vond de crematie toch plaats.

Het Sarphatihuis laat tegenover AT5 weten alle procedures te hebben gevolgd. “We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd contact te zoeken met de familie, maar dat is helaas niet gelukt.” De zoon die contactpersoon was voor medische zaken, had geen werkend telefoonnummer.

De drie kinderen van de vrouw zeggen een normale relatie met hun moeder te hebben gehad, zonder wekelijks op bezoek te komen. Ze willen een advocaat inschakelen.

2013-12-30 22:40