Categories Nieuws Artikelen

KNMI waarschuwt voor windstoten in kustprovincies

In een groot deel van het land geldt vanaf vrijdagmiddag code geel voor gevaarlijk weer. In de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en Groningen kunnen buien en zware windstoten voorkomen. Dat meldt het KNMI.

Vanaf 15.00 uur trekken enkele buien over het land met kans op onweer en hagel. De buien gaan gepaard met een zuid- tot zuidwestenwind die boven land ‘matig tot vrij krachtig’ is, maar aan de kust ‘krachtig tot hard’.

Later op de middag en in de avond neemt de wind aan de kust toe tot stormachtig. In de kustprovincies is dan kans op zware windstoten tot 100 kilometer per uur. De weerdienst adviseert het verkeer hier rekening mee te houden. ’s Nachts verdwijnen de meeste buien en zijn er opklaringen, maar code geel is ook zaterdag weer van kracht in de kustprovincies.

Ondertussen voorspelt Weeronline dat het wel eens de warmste 3 januari ooit kan worden. Het wordt vrijdag mogelijk 12 graden. Dat is 7 graden warmer dan normaal in begin januari. Het record dateert uit 1948. Toen werd het 11,8 gaden. Volgens de online weerdienst zetten de zachte temperaturen de komende tijd door en blijft het winterweer voorlopig uit.

2014-01-03 10:54