Categories Nieuws Artikelen

Agent schiet met bijl dreigende man in been

De Amsterdamse politie heeft vrijdagochtend een 22-jarige man in zijn been geschoten, nadat hij agenten met een bijl had gedreigd. De agressieveling is daarna aangehouden en met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Hij is inmiddels overgebracht naar een cellencomplex.

De politie kreeg rond 04.00 uur het verzoek naar de Hendrik Werkmanstraat in de wijk Slotervaart te komen voor een vechtpartij. Agenten werden daar met een bijl bedreigd door de man. Ze sommeerden hem diverse keren tevergeefs de bijl te laten vallen, waarop een waarschuwingsschot werd gelost. Omdat de man bleef weigeren afstand te doen van de bijl, werd hij in zijn been geschoten.

Het onderzoek naar de omstandigheden en de toedracht van het voorval wordt zoals gebruikelijk als een politieman schiet uitgevoerd door de Rijksrecherche.

2014-01-03 13:38