Categories Nieuws Artikelen

Turkse rechter schrapt persverbod politiebureaus

Een rechtbank in Istanbul heeft het toegangsverbod voor de pers op Turkse politiebureaus vrijdag tot nader order buiten werking gesteld.

Dat liet de Turkse vereniging van journalisten weten. De vereniging had de rechter gevraagd om de regeringsmaatregel terug te draaien omdat die volgens journalisten in strijd is met de grondwet en neerkomt op censuur.

De Turkse regering kondigde de toegangsbeperkingen voor journalisten vorige maand af. Premier Recep Tayyip Erdogan en zijn kabinet liggen zwaar onder vuur sinds de pers lucht kreeg van een omvangrijke corruptiezaak waarbij onder meer de zonen van enkele ministers waren betrokken. Veel journalisten betichten Erdogan en consorten ervan het schandaal onder het tapijt te willen vegen.