Jongens mishandelen conducteur in trein

Vier jongens zijn vrijdagavond in het Brabantse Rijen aangehouden nadat ze in een trein een conducteur hadden mishandeld. De conducteur kreeg meerdere klappen tegen het hoofd en werd door de jongens van 13, 14 en 15 jaar geschopt, waardoor hij op de grond terecht kwam. Een passagier schoot het slachtoffer te hulp, meldt de politie zaterdag.

De mishandeling vond rond 18.00 uur plaats in een trein die vanuit Breda onderweg was naar Den Bosch. De conducteur controleerde vervoersbewijzen van passagiers, maar zag dat de vier jongens steeds voor hem uit bleven lopen door de trein heen. Hij sprak hen aan, waarna ze toegaven geen geldig vervoersbewijs te hebben. Ook zeiden ze geen legitimatiebewijs of portemonnee bij zich te hebben.

In de buurt van station Rijen werd de conducteur door een van de jongens bij zijn boord gepakt, waarop de klappen en schoppen volgden. Een passagier pakte een van de daders echter beet. Op dat moment stond de trein inmiddels stil op station Rijen. De vier daders sloegen op de vlucht, maar konden mede dankzij aanwijzingen van een getuige worden aangehouden.

De conducteur liep een gezwollen linker oogkas, verwondingen op zijn voorhoofd en een schaafwond op zijn knie op.

2014-01-04 14:50