Van Miltenburg nodigt critici uit voor gesprek

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) heeft de fractieleiders uitgenodigd voor een individueel gesprek over de kritiek op haar functioneren. Dat bevestigt haar woordvoerder maandag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

Aanleiding is de kritiek die de fractieleiders in december anoniem spuiden over Van Miltenburg. Daarbij vielen kwalificaties als ’totaal ongeschikt’. Later lieten PVV-leider Geert Wilders, Alexander Pechtold (D66) en Bram van Ojik (GroenLinks) weten dat zij met de Volkskrant hadden gesproken.

Van Miltenburg meldde dit weekeinde alvast dat zij niet van plan is om op te stappen. “Ik zie daar helemaal geen reden voor”, zei ze zaterdagnacht in het radioprogramma De Overnachting. De gesprekken met de fractieleiders zullen de komende tijd worden gevoerd, aldus Van Miltenburgs woordvoerder.

2014-01-06 11:24