ME’ers niet vervolgd voor optreden bij voetbalduel

Hoewel de politie zelf heeft aangegeven dat de ME’ers die vorig jaar betrokken waren bij rellen rondom de wedstrijd Fortuna – MVV te ver waren gegaan, heeft het Openbaar Ministerie besloten om hen niet te vervolgen. Drie supporters hadden aangifte gedaan van mishandeling door agenten van de mobiele eenheid.

De ongeregeldheden vonden in oktober plaats rondom de wedstrijd in Sittard. Naar aanleiding van tientallen klachten en drie aangiften stelde de Limburgse politie een onderzoek in.

Politiechef Gery Veldhuis kwam in november met de eerste resultaten. Hij zei toen dat ‘sommige agenten zich niet de hele tijd professioneel hebben gedragen’. “Ze hebben zich af en toe laten verleiden terug te schelden en hebben soms hun wapenstok gebruikt om te prikken en te slaan terwijl dat niet nodig was”, was het commentaar van Veldhuis.

De betreffende agenten zijn vervolgens aangesproken op hun gedrag en het onderzoek werd ter beoordeling naar het OM gestuurd. Dat heeft bepaald dat de agenten niet worden vervolgd. Volgens het OM was ‘gepast’ geweld in een van de situaties op zijn plaats, omdat de betreffende supporter zich misdroeg en zich verzette tegen zijn arrestatie. Een andere aangifte werd als te ‘summier’ bestempeld. Bij de derde aangifte kon volgens het OM niet alle benodigde informatie worden achterhaald.

2014-01-06 11:26