Categories Nieuws Artikelen

Tweede dode kat in Amersfoort

In Amersfoort is zondag een tweede dode kat aangetroffen. Vorige week werd in de Utrechtse plaats al een kat gevonden die met vuurwerk was opgeblazen. De politie heeft de zaken in onderzoek maar kan nog niet zeggen of ze verband houden met elkaar.

Kat Luna kreeg tijdens de jaarwisseling een stuk vuurwerk in haar achterste gestoken. Het dier raakte zo erg gewond dat haar baasje haar moest laten inslapen. De tweede kat, genaamd Kattie, was sinds oud en nieuw vermist. Zondag werd het dier door de dierenambulance langs de weg aangetroffen met bloed rond de bek.

De mogelijkheid van een aanrijding wordt onderzocht. Eerder maandag werd geopperd dat ook Kattie het slachtoffer zou zijn van mishandeling door vuurwerk. Het dier zou zijn vastgebonden in een put en vervolgens met zwaar vuurwerk zijn bekogeld. De eigenaar van Kattie heeft aangifte gedaan nadat haar toegetakelde huisdier was gevonden.

Over het eerste incident is een aantal tips binnengekomen, maar die hebben nog niet tot een aanhouding geleid. “We zijn op zoek naar meer informatie, er zijn ongetwijfeld mensen die weten hoe het zit”, zegt een woordvoerder van de politie maandag. “We willen heel graag met hen in contact komen, want dit zijn incidenten die we graag willen voorkomen.”

2014-01-06 12:58