Categories Nieuws Artikelen

Ook kat opgeblazen in Groningen

Een kat van zeven maanden oud is zondag met vuurwerk opgeblazen in Groningen. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na een verhaal hierover in het Dagblad van het Noorden. De eigenaar was in zijn huis aan de Simonsstraat in de wijk Gravenburg terwijl zijn twee jongen katten buiten waren toen hij een knal hoorde.

Daarna zag hij zijn poes, Davy, op het tuinpad liggen. Haar kopje was volgens de krant geëxplodeerd. Het vuurwerk zat waarschijnlijk in haar bek toen het ontplofte. De eigenaar had zijn katten rond de jaarwisseling juist binnen gehouden, maar is er nu alsnog een aan vuurwerk verloren.

De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gedaan, maar er is nog geen verdachte aangehouden. “We hopen natuurlijk dat iemand iets gezien heeft”, zegt een politiewoordvoerder.

In Amersfoort werden vorige week twee dode katten in verband gebracht met vuurwerk. Kat Luna zou tijdens de jaarwisseling een stuk vuurwerk in haar achterste gestoken hebben gekregen. Het dier raakte zo ernstig gewond dat het moest worden ingeslapen. Uit onderzoek van een dierenarts bleek later echter dat vuurwerk niet per se de oorzaak hoeft te zijn van de verwondingen. Het dier kan ook aangereden zijn en als vuurwerk inderdaad de oorzaak is, kan het ook om een stuk gaan dat onder de kat belandde.

Een tweede kat, Kattie, werd zondag met bloed rond de bek aangetroffen. Over deze kat gaat het gerucht dat ze is vastgebonden in een put en daarna met zwaar vuurwerk is bekogeld, maar ook hier wordt een aanrijding niet uitgesloten. De woordvoerder van de politie in Groningen zegt dat in het geval van Davy wordt uitgegaan van vuurwerk. “Maar we kunnen niet uitsluiten dat er een andere oorzaak is.”

2014-01-07 11:02