Intern onderzoek politie naar verloren portemonnees

De politie en enkele gemeenten in Utrecht zijn een intern onderzoek gestart naar twee ‘verloren’ portemonnees naar aanleiding van een uitzending van het VARA-programma Rambam. Daaruit blijkt dat medewerkers mogelijk geld in eigen zak hebben gestoken.

In het programma wordt aandacht besteed aan gevonden portefeuilles die als verloren worden afgegeven. In totaal leverden de makers tien gevulde portemonnees in op politiebureaus in onder meer Utrecht, Houten en IJsselstein.

In twee gevallen bleek de portemonnee na een week nog op het bureau te liggen en in drie gevallen lag de beurs bij de gevonden voorwerpen van de gemeente. Na een interne zoekactie werden nog eens drie portemonnees gevonden. De overige twee zijn nog altijd spoorloos.

De politie laat weten de zaak hoog op te nemen en uitgebreid onderzoek te doen naar de verloren portemonnees.

20 januari 2012, 21:30
©novum