PvdA-politici zien liever Asscher aan het roer

Een grote meerderheid van de PvdA-politici heeft liever dat iemand het stokje van partijleider Job Cohen overneemt. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher is het populairst. Bijna een derde (31 procent) gaat het liefst met hem als lijsttrekker de volgende Tweede Kamerverkiezingen in, concludeert NRC Handelsblad uit een enquête onder politici in alle bestuurslagen.

Slechts 22 procent vindt Cohen de beste lijsttrekker. Op afstand volgt Diederik Samsom (12 procent). De verdeeldheid is groot als die wordt vergeleken met de stand van zaken bij de SP. Daar vindt 98 procent van de politici Emile Roemer de beste lijsttrekker. De overige procentjes worden verdeeld tussen Jan Marijnissen en Renske Leijten.

Cohen reageerde vrijdag volgens de krant ‘koeltjes’ op de cijfers. Hij wijst erop dat er vrije lijsttrekkersverkiezingen komen waarbij iedereen zich kan aanmelden. “En we hebben een boel talent in de partij.”

21 januari 2012, 08:06
©novum