Categories Nieuws Artikelen

Lesbisch stel weggepest uit Assen

Een lesbisch stel heeft na aanhoudende pesterijen besloten te verhuizen. “We voelen ons niet meer veilig in ons eigen huis’, zei Lambertha Penning op RTV Drenthe.

Sinds het stel de woning in Assen-Oost in april betrok, zijn aan het huis en de tuin vernielingen aangericht. Rond de jaarwisseling werd een container van de twee opgeblazen en ging de schutting in vlammen op.

De politie is bereid camera’s te plaatsen, maar volgens Jannie Donker is er al te veel gebeurd. Volgens het stel hebben politie en gemeente niet genoeg gedaan om de treiterijen te stoppen. Ze wezen erop dat ze namen en adressen van de daders hebben doorgegeven, maar dat nog niemand is aangehouden.

Burgemeester Carry Abbenhues (PvdA) zei in de uitzending dat de politie eerst bewijs moet hebben om iemand te kunnen aanhouden. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de politie de dingen doet die ze moet doen.” Ze betreurt het dat het stel niet meer in Assen wil wonen en zei dat het belangrijk is in gesprek te blijven.

2014-01-08 07:17