Nieuwe verdachte voor opblazen parkeermeter

De politie heeft woensdagmiddag een nieuwe verdachte aangehouden voor het opblazen van een parkeermeter in Rotterdam. Bij het incident op oudejaarsnacht raakte de14-jarige Rotterdamse Hamza (zie foto) zwaargewond. Hij ligt in coma in het ziekenhuis.

De 19-jarige jongen werd aangehouden in het Rotterdamse stadsdeel Delfshaven. Zondag en maandag werden al vier jongeren aangehouden, onder wie twee broers van 18 en een 19-jarige jongeman. De jongens zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft twee van hen voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Een van de 18-jarige verdachten is op vrije voeten gesteld. Hij blijft nog wel verdachte. Een 16-jarig meisje dat was aangehouden, is maandag al vrijgelaten en wordt niet meer verdacht van betrokkenheid.

Op oudejaarsavond zouden de jongeren een parkeermeter hebben opgeblazen op de hoek van de Wolphaertsbocht en de Den Hertigstraat. Rondvliegende scherven raakten de 14-jarige jongen, die op zo’n veertig meter afstand stond. Een ander slachtoffer, een 26-jarige man, raakte gewond aan zijn arm en gezicht. Hij is na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

2014-01-08 17:51