‘VVD-wethouder Duurstede spil in wietplantage’

Een VVD-wethouder uit Wijk bij Duurstede is betrokken geweest bij het grootschalig kweken van wiet. Hij wist in eerste instantie uit handen van justitie te blijven door een andere betrokkene zwijggeld te beloven. Omdat de stroman zijn geld niet heeft gekregen, doet hij nu alsnog zijn mond open. Dat schrijft het AD donderdag.

De wethouder en locoburgemeester, Carel van Gelder, zou de kwekerij in 2010 in het centrum van Arnhem hebben opgezet. Volgens de krant was de politicus begonnen om snel duizenden euro’s te verdienen.

Na een jaar werd de marihuanaplantage, met meer dan achthonderd planten, opgerold maar Van Gelder wist zoals afgesproken uit handen van justitie te blijven. Toen Van Gelder niet over de brug kwam met het beloofde geld, besloot de stroman de zaak alsnog openbaar te maken.

Van Gelder wil in de krant niet inhoudelijk reageren zolang het onderzoek loopt. Hij claimt alleen als ‘getuige’ betrokken te zijn in de zaak.

De gemeente Wijk bij Duurstede wil vooralsnog niet reageren. “Voor zover wij weten is wethouder Van Gelder alleen als getuige betrokken in de zaak”, laat een woordvoerder desgevraagd weten. De kwestie wordt donderdagmiddag op het stadhuis besproken.

2014-01-09 09:00