Haagse Gezonde Beurs op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari

De gemeente Den Haag organiseert op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari de Haagse Gezonde Beurs over gezondheid en gezonde leefstijl. Met de gezinsbeurs wordt de Gezond is Vet-campagne van de gemeente formeel afgesloten. Laurentien van Oranje neemt actief deel aan het programma door een dialoogsessie te leiden tussen jonge kinderen en sleutelfiguren die zich bezig houden met gezondheid en de strijd tegen overwicht.

Op de Haagse Gezonde Beurs kunnen bezoekers zelf aan de slag met hun gezondheid door middel van check-ups, workshops en kooksessies. Sprekers als Maurice Steijn, Rob Oudkerk en Pierre Wind geven tijdens de Haagse Gezonde Beurs hun visie op gezonde levensstijl en de strijd tegen overgewicht. Er zijn meer dan 70 stands op gebied van gezondheid, voeding, beweging en leefstijl. Daarnaast maken bezoekers kans op diverse prijzen zoals een Gezond is Vet-fiets, een persoonlijke health-check of een supermarkttour mét persoonlijke coach. Het volledige programma van de beurs is te vinden op www.gezondisvet.nl .
 
Missing Chapter Foundation
Op vrijdag 17 december tussen 11 en 12 uur is Laurentien van Oranje aanwezig op de Haagse Gezonde Beurs. Als oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation leidt zij een dialoogsessie tussen kinderen uit groep 7 van OBS Het Startpunt en sleutelfiguren in de strijd tegen overgewicht en het stimuleren van een gezonde leefstijl , waaronder wethouder Baldewsingh.
De Missing Chapter Foundation is in 2010 van start gegaan vanuit de gedachte dat beslissingen langer houdbaar blijven en meer waarde krijgen door de scherpe inzichten en   logische vragen van kinderen hierin een plek te geven. Kinderen benaderen dilemma’s en vraagstukken altijd met een frisse en positieve blik. Dat werkt aanstekelijk bij bestuurders en besluitvormers die uiteindelijk beslissingen moeten nemen voor een duurzame toekomst.
 
Sprekers  
Hoofdtrainer Maurice Steijn en fysiotherapeut Edwin Coret van ADO Den Haag geven vrijdag 17 januari hun visie op het belang van bewegen. Rob Oudkerk, tot voor kort lector Leefstijlverandering bij Jongeren aan de Haagse Hogeschool, vertelt over gezonde leefstijl. De bekende tv-kok Pierre Wind is op beide dagen aanwezig op de Haagse Gezonde Beurs en geeft op zaterdag 18 januari   een kookworkshop.
 
Gezond is Vet
De campagne ‘Gezond is Vet, Vet Cool’ is in 2013 ingezet om Hagenaars bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl en de risico’s van overgewicht. Bijna 50 procent van de volwassen Hagenaars is te zwaar en bijna 20 procent van de Haagse kinderen heeft overgewicht.
 
Wethouder Rabin Baldewsingh (Volksgezondheid): ,,Met de Haagse Gezonde Beurs geven we als gemeente een nieuwe impuls aan de strijd tegen overgewicht. De gevolgen van overgewicht op onze gezondheid zijn namelijk schrikbarend en ik kan en wil dat niet accepteren. Daarom is deze campagne gestart. Met de Haagse Gezonde Beurs wil ik het stokje overdragen aan de gezondheidsprofessionals die in Den Haag actief zijn.”