Categories Nieuws Artikelen

Paspoort twee keer zo lang geldig

Vanaf zondag 9 maart 2014 worden de paspoorten en identiteitskaarten met een geldigheidsduur van tien jaar voor volwassenen ingevoerd. Op dit moment is een paspoort vijf jaar geldig. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) maakte dit vandaag bekend.
 
Met de uitgave van de nieuwe paspoorten en identiteitskaarten vanaf 9 maart veranderen ook de (maximale) tarieven voor de reisdocumenten. Een paspoort kost nu bij een gemeente maximaal 50,35 euro en zal straks voor mensen van 18 jaar en ouder 66,96 kosten. Dit paspoort is dan wel twee keer zo lang geldig als nu het geval is. Een identiteitskaart die straks tien jaar geldig is, kost dan voor volwassenen 52,95 euro. Het kost nu 41,90 euro. De identiteitskaart kost voor jongeren tot en met 13 jaar nu 31,85 euro. Met ingang van 9 maart wordt het tarief voor alle minderjarigen 28,36 euro.
 
In de brief die minister Plasterk hierover vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd staat een volledig overzicht van de tariefswijziging van reisdocumenten per 9 maart 2014.

10 januari 2014 — 17:00