Categories Nieuws Artikelen

Harde kern jeugdbende Den Haag opgepakt

De harde kern van een jeugdbende is dinsdagochtend vroeg opgepakt in Den Haag. Het ging om een gezamenlijke actie van de politie en het Openbaar Ministerie. Elf jongeren zijn aangehouden. De jeugdbende bestaat in totaal uit zeventig voornamelijk allochtone jongeren.

De jongeren worden verdacht van criminaliteit in de Haagse wijk Zuidwest. De groep van elf zou betrokken zijn bij zeker vijfentwintig inbraken. De bendeleden zijn tussen de 17 en 21 jaar.

Een zegsvrouw van de politie meldt dat de actie dinsdagochtend soepel verliep. Binnen tien minuten waren alle arrestaties verricht en konden de jongeren worden afgevoerd. Bij de actie waren tweehonderd agenten betrokken. Een rechercheteam heeft een jaar aan de zaak gewerkt.

De jongeren zitten vast en worden later dinsdag verhoord, aldus de woordvoerder.

2014-01-14 09:59