Mansveld: werk aan spoor geen excuus vertraging

Ondanks de omvangrijke werkzaamheden aan het spoor die voor dit jaar gepland staan, moeten de treinen van de NS net zo punctueel rijden als afgelopen jaar. Dat heeft staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) afgesproken met het spoorbedrijf, schrijft ze donderdag aan de Tweede Kamer.

Dat betekent dat 93 procent van de treinen bij aankomst niet meer dan vijf minuten vertraging mag hebben. “Gelet op de vele werkzaamheden aan stations en spoor, gelet op de punctualiteit in het verleden en gelet op de goede prestaties in internationaal perspectief acht ik dit een voldoende ambitieus doel”, schrijft de bewindsvrouw.

Als het gaat om de informatievoorziening en schone stations zijn de afspraken met de NS wel aangescherpt. Met spoorbeheerder Prorail is afgesproken dat het bedrijf meer moet doen om verstoringen en het rijden door een rood sein te voorkomen. Prorail geeft daarnaast extra aandacht aan vijf lijnen die op dit moment slecht presteren, waaronder de intercity tussen Den Haag en Brussel.

2014-01-16 12:08