Categories Nieuws Artikelen

Rotterdamse hacker voorlopig nog in cel

De zaak tegen de 19-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van het hacken van duizenden computers wordt waarschijnlijk over zo’n drie maanden inhoudelijk behandeld. Dat bleek donderdag op een zogeheten pro-formazitting. De verdachte blijft tot die tijd in de cel.

De Rotterdammer werd in oktober aangehouden. Op zijn computers zijn ruim 42 miljoen bestanden gevonden, waaronder ook kinderporno. Vermoedelijk kon hij op afstand webcams aan- en uitzetten en downloadde hij bestanden van andermans computer. Naar aanleiding van de zaak adviseert justitie computeraars die hun webcam niet gebruiken die af te plakken.

Tot nu toe zijn 25 minderjarigen van wie via de webcam beelden zijn gemaakt geïdentificeerd. Van hen komen er tien uit België. Justitie heeft de Belgische autoriteiten via een rechtshulpverzoek om assistentie gevraagd bij het inlichten van de meisjes.

De Rotterdammer is waarschijnlijk ook degene die in mei het vwo-examen Frans op internet zette. Justitie gaat hem vervolgen voor het hacken van de computer waarmee dat examen op internet werd gezet.

2014-01-16 15:48