Categories Nieuws Artikelen

Motor KLM-toestel blaast autoruiten kapot

Bij het vliegveld van Sint Maarten zouden dinsdag zeker zeventien auto’s zijn beschadigd door de krachtige straal uit de motoren van een vliegtuig. Een toestel van KLM draaide volgens lokale media de verkeerde kant op, waardoor geparkeerde auto’s van strandgangers in de straal van de motor kwamen te staan.

Niemand raakte gewond. Er sneuvelden autoruiten en andere voertuigen raakten beschadigd door rondvliegend glas.

De Boeing 747 was volgens de lokale krant The Daily Herald net geland. Het ging mis toen het toestel een draai maakte om naar de terminal te taxiën. De piloot zou de draai linksom hebben gemaakt in plaats van rechtsom.

KLM doet onderzoek naar het incident. Een woordvoerder bevestigt dat ‘een aantal auto’s door steenslag is beschadigd’ maar niet of dat door het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij komt. De zegsman wil ook niets zeggen over een eventuele fout van de piloot. “Bij dit soort incidenten treden wij natuurlijk in contact met de crew, maar wij willen het onderzoek afwachten voor we de piloot als schuldige aanwijzen.”

Het vliegtuig is niet beschadigd geraakt en vliegt volgens de woordvoerder inmiddels alweer ‘ergens’ rond.

2014-01-17 09:21