Categories Nieuws Artikelen

Kabinet heeft besluit genomen over gaswinning

Het kabinet heeft vrijdag een besluit genomen over het terugschroeven van de gaswinning in Groningen. Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) licht het besluit om 16.30 uur toe tijdens een persconferentie in het Groningse Loppersum, meldt het ministerie van Economische Zaken.

De persconferentie vindt plaats in het gemeentehuis van Loppersum. Behalve Kamp geven ook de Groningse commissaris van de koning Max van den Berg, burgemeester van Loppersum Albert Rodenboog en directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij Bart van de Leemput een toelichting op het besluit.

Naar verluidt wordt de gaswinning fors verminderd, dit om het risico op grotere aardbevingen in de toekomst te verminderen. Ook zou er geld worden vrijgemaakt voor compensatie van inwoners in het gebied. Dat slaat een gat van honderden miljoenen in de begroting. Kamp sprak hierover donderdag al met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP die betrokken zijn geweest bij het opstellen van de begroting van dit jaar.

De woordvoerder van Kamp wilde nog geen details kwijt over het besluit en verwees naar de persconferentie.

2014-01-17 12:42